C/ Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
Tel. 93 225 05 01
iesicaria@xtec.cat
Cerca:
 
Commemoraciķ de l'Holocaust  tornar
En el marc dels actes commemoratius de l’Holocaust que cada curs celebrem a l’institut, l’escriptora Dory Sontheimer ens va visitar per explicar-nos  de primera mà el procés de descoberta del seu passat familiar.
La xerrada es va adreçar a tot l’alumnat de segon de batxillerat, que també van col·laborar amb l’encesa d’espelmes i una interpretació a violí en record de totes les víctimes de l’holocaust.
Quan els seus pares van morir, aquesta barcelonina d’origen alemany va trobar uns arxius amagats que documentaven la persecució i la tragèdia que els seus avantpassats havien patit, per ser jueus, durant el domini nazi d’Europa. Aquesta descoberta la va transformar com a persona i la va portar a estudiar Història i convertir-se en escriptora. Mentre ens explicava la història de la seva família, el silenci de l’aula magna només era comparable a les cares commogudes dels nois i noies que l’escoltaven. I no era per menys. Sens dubte, la lliçó d’Història que l’alumnat de batxillerat va rebre no s’oblidarà. Moltes gràcies als organitzadors i als participants.
 
 
[Amb el sistema Edugestiķ de Duma Interactiva]