C/ Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
Tel. 93 225 05 01
iesicaria@xtec.cat
Cerca:
 
Baetulo, quanta fuit ipsa ruina docet  tornar
Els romans eren presumits, però… això vol dir que fossin nets? Com eren realment unes termes, qui hi anava, o cada quant es canviava l’aigua de les grans piscines termals?
El passat dimarts 26, els alumnes de la matèria de Llatí de tot l’institut (4t d’ESO i Batxillerat) van anar a visitar el conjunt monumental de l’antiga ciutat romana de Baetulo per respondre aquestes preguntes. No va caldre anar gaire lluny: un breu trajecte sota terra (amb les línies groga i lila del metro) per acabar també al subsòl de Badalona, on es conserva una meravellosa i atapeïda ciutat, amb els seus carrers (entre ells el decumanus, artèria principal de les ciutats romanes) i també unes termes: les més ben conservades de Catalunya. Un viatge sota terra i en el temps gràcies, en gran part, a l’excel·lent projecte de museïtzació del Museu de Badalona, que aconsegueix crear un espai màgic i aïllat del soroll mundanal de la ciutat moderna.
La nostra guia del museu, la Meritxell, va saber guiar-nos per aquest autèntic laberint de cases i carrers com una Ariadna amena i sàvia, així com per alguns racons de la Badalona moderna que, tan a prop com és, desconeixíem. Per acabar la visita, vam entrar encara a l’anomenada Casa dels Dofins: una domus (o casa senyorial) que hauria pertangut a un antic badaloní productor de vi. Una visita amb denominació d’origen que cal recomanar i repetir.
 
 
[Amb el sistema Edugestiķ de Duma Interactiva]