B1 i B2: Itinerari geol˛gic al Figarˇ
  
Identifiquem plecs, falles i roques en un itinerari geol˛gic al Figarˇ.

El professor de la Universitat de Barcelona Carles Ferràndez Cañadell ens va guiar en l’itinerari geològic a la zona del Figaró-Montmany en que vam poder fer observacions geològiques de tot tipus. Entre d’altres, vam veure roques paleozoiques molt antigues de més de 500 milions d’anys, les fàcies germàniques mesozoiques del Buntsandstein i Muschelkalk i els materials del Cenozoic que descansen discordantment sobre els del Triàssic. A continuació algunes opinions dels alumnes i fotos:
El dia 27 de març, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de Ciències de la Terra, junt amb els professors Montse Ongay i Carlos Picado, vam anar d’excursió al Figaró a fer un itinerari geològic de la zona.
Vam poder aprendre a identificar plecs, falles, diversos materials i diferents tipus de roca, a ordenar cronològicament els successos o fenòmens i entendre la història geològica de la zona.
Claudia i Berta

Desprès d'una dura matinada i amb un bon dinar a la motxilla, ens espera un trajecte amb tren per disfrutar d'un agradable dia al Figaró. Atenent les explicacions  que, amb passió, el guia ens feia entendre, vam anar avançant fins poder gaudir d'un dinar a l’aire lliure, deixant així el dia rodó.
Jaume i Gerard
 
 
Institut IcÓria
Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
t. 93-225.05.01
f. 93-225.05.04
email: iesicaria@xtec.cat
codi centre: 08040141
Consorci d'educaciˇ
de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Ajuntaments de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Departament d'educaciˇ