Totes les activitats
"Rap en marxa"
 "Rap en marxa"
 
Els alumnes de 3r d'ESO han participat durant les sessions de tutoria en el projecte de cohesió social i suport a la llengua "Rap en marxa", organitzat per Òmnium Sant Martí i la Plataforma per la Llengua. El raper Nel·lo va crear amb cada classe un rap en català i finalment el grup de 3r-F va enregistrar i gravar el vídeo de la seva cançó "Cuida dels altres", que podeu veure en aquest enllaç.
 
Xerrades Maratˇ
Tot i les especials circumstàncies sanitàries,  els alumnes de 4t d'ESO han pogut participar a través de xerrades telemàtiques en la campanya divulgativa de la Marató, centrada enguany en la COVID-19.
 
Cloenda Missiˇ ALIA
Dievndres 17 de juny va tenir lloc la gravació del podcast de la cloenda del projecte Missió ALIA al qual van assistir els alumnes implicats i les professores. El relat dels nostres alumnes té per títol "Adquisició" i es troba en el fancine editat pel CCCB del qual us passem l'enllaç.

També el vídeo de l'acte. La part que fa referència al relat de l'Institut Icària es troba entre 1h i 24 min i 1h i 35 min.

I fotos.

https://www.instagram.com/p/COfaAyyMMyp/
Graduaciˇ 4t ESO
Felicitats a tot l'alumnat que s'ha graduat enguany, la festa ha estat molt esperada i celebrada amb molta elegància per part dels nois i les noies de 4t.
Enhorabona!
Fem xarxa
La Lucía Fernández, alumna de l'institut Icària i guanyadora de l'últim premi APALC al millor Treball de Recerca, ha fet una xerrada als alumnes d'alemany de l'Institut Quatre Cantons. En la seva xerrada ha explicat perquè va decidir fer el seu Treball de Recerca en alemany, com va ser la seva experiència i a quines conclusions va arribar. L'alumnat del Quatre Cantons ha tingut també l'oportunitat de realitzar l'experiment sobre aprenentatge de llengües que va dur a terme la Lucía i veure de primera ma com s'aprèn millor una llengua estrangera quan es posen en funcionament diferents parts del cervell. Agraïm a la Iris Folch, professora d'alemany del Quatre Cantons, la seva invitació i a la Lucía la seva implicació amb el projecte i el centre. Vielen Dank, Iris und Lucía. Fem xarxa!
Fotos
E4: Scavenger Hunt
In this scavenger hunt, students of 4th ESO became  reporters who had to collect information for their newspaper.They had to work as a group and complete some assignments and challenges. Fortunately, we could have the opportunity to do this activiy outdoors and move around instead of being in our regular classroom. The weather was great and they all had a lot of fun. Congratulations for your good work !
Pics here
Xerrada de Bru Cormand a B1
Dijous a les 10:20 h hem organitzat des del Seminari de Ciències Naturals i a través de l'assignatura de CMC una xerrada a càrrec del genetista i Director del Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la UB, Bru Cormand, que resulta ser el tiet del nostre alumne Max Cormand de 1BTX.
Ha fet una presentació sobre COVID i altres pandèmies similars que han assolat la humanitat, entre elles algunes de coronavíriques (diferents del SARS-CoV-2). És un tema que òbviament ha interessat molt els alumnes i va obrir un debat interessant, p.ex. sobre les vacunes o els tests diagnòstics.... en la qual hi van participar amb diverses qüestions.

Fotos
Comiat B2
Dijous 20 de maig es va celebrar l'acte de comiat de la promoció 2019-2021, dins la qual es troba la primera promoció de batxibac.
L'acte va ser agradable, desenfadat i emotiu, tots els nois i les noies anàven molt ben vestits i vam poder gaudir de les actuacions musicals d'alguns d'ells. Es van atorgar "Òscars", es van dedicar cançons i es van repartir les orles i una tassa record de l'Institut.
També van venir a celebrar aquest comiat antics professors.
Desitgem molta sort a tots els alumnes de la promoció que després d'un curs complicat almenys ha pogut gaudir d'una petita celebració.

Aquí teniu un munt de fotos i vídeos.
 
Premi Fem MatemÓtiques
Oriol Mangues Rubia de 1r ESO A  ha guanyat el concurs Fem Matemàtiques en la categoria de 1rESO.
Inicialment van començar a concursar en grup ( Iñigo Cervantes E1D, Arnau Roca E1F i Oriol Mangues E1A),  van passar la primera ronda i a la segona ronda l'Oriol es va classificar per la prova individual. 
En aquest concurs hi participen centres de tot Catalunya. Els guanyadors de 1r no poden seguir participant mentre que els de 2nESO es classifiquen per les Olimpíades de Matemàtiques a nivell nacional ( España ) i els guanyadors hi van en representació de Catalunya.Felicitats a tots els participants i al guanyador!
Missiˇ ALIA
Fotos
B1: Creuer de vela
Els alumnes de 1r de Batxillerat estan de creuer. Aquesta tradició, que hem pogut recuperar aquest anys deprés de l'aturada del curs passat pel Covid-19, enguany els porta tres dies per la costa cap a Blanes i Sant Feliu de Guíxols. El primer dia van navegar durant 6 hores per arribar a Blanes, on van visitar el casc històric i després van retornar al vaixell per sopar i preparar-se per la navegació del dia següent cap  a Sant Feliu. De tornada fan nit a Arenys de Mar. Com podeu veure a les fotos, han gaudit d'uns paisatges i un mar fantàstics!
Taller de mÓgia matemÓtica
Des del departament de Matemàtiques s'ha programat una activitat el divendres 7 de maig, que consisteix en un taller de màgia a càrrec del mag Nani (Nani Armengou).

Adjuntem l'enllaç de l'activitat. https://www.naturaimagia.com/ca/matemagia

I d'algunes fotos
Concurs Literari Sant Jordi 2021
Com no podia ser d'una altra manera, l'acte central del dia de Sant Jordi és el Concurs Literari. Des de setmanes abans, els i les alumnes van presentar els seus treballs: poemes, narracions i assajos en català, castellà, anglès, francès o alemany. L'acte va ser, com sempre, una celebració de la bellesa i el plaer de jugar i expressar-se en la llengua sigui materna o estrangera. No us perdeu les fotos i el vídeo de l'acte.
Activitats de Sant Jordi 2021
Els alumnes de la ESO han participat en diferents activitats el dia de Sant Jordi: jocs tradicionals, conferències, tallers i intercanvi de llibres. Amb totes les mesures de seguretat, han pogut experimentar i gaudir d'aquest dia tan especial. No us perdeu  l'àlbum!
Sant Jordi 2021
Divendres 23 d'abril vam celebrar el Sant Jordi en condicions de pandèmia, però molt contents de poder-ho fer a l'institut:
  • De 10:20 a 12:20 h: Lliurament de premis dels Jocs Florals, de les proves Cangur, del Concurs de fotografia i de punts de llibre amb lectures de poemes i interpretacions musicals
  • De 12:40 a 14:40 h: Activitats diverses per als diferents cursos.
    • 1r i 2n d'ESO al pati am el grup Quiràlia i els Jocs Gegants i tallers diversos a l'aula
    • 3r ESO tallers amb Bombers, Mossos, escacs,...
    • 4t ESO xerrada de ciència-ficció a càrrec d'Inés MacPherson i passi pel·lícula
Premis dels punts de llibre
Punt Verd M˛bil Escolar
Els alumnes de 2n d'ESO han recollit materials diversos per reciclar després de fer una campanya pel centre i els van llirar al Punt Verd Mòbil.
Fotos

 
Mapes personals a B2
Mapes Personals
En els moments actuals on la incertesa i la rapidesa en la qual vivim ens deixa poc temps de reflexió,  necessitem espais per pensar.
El taller de Mapes Personals ha permès als alumnes de 2on de Batxillerat aturar-se i desconnectar durant una estona per reflexionar sobre ells mateixos.  A partir d'un qüestionari previ, els alumnes reben un mapa amb els seus trets de personalitat. Més tard,  guiats per una dinàmica a l'aula, interpreten aquest document. Com a resultat, la majoria dels alumnes s'ha sentit identificat amb el resultat obtingut. De fet, fer-se conscient sobre les diferents personalitats  els ajuda a la seva propia acceptació.
D'altra banda, els alumnes han descobert els trets de la personalitat que poden necessitar per desenvolupar la professió que els agrada. Aquest ha estat un aspecte treballat en un moment clau per la circumstància personal de la tria professional per al seu futur.
Aquest taller dinàmic, entretingut i interessant ha estat una porta oberta a l’interior de cadascú per conèixer millor el seu tarannà i prendre consciència de la gran diversitat que existeix tant a nivell personal com professional. Vegeu els àlbums de fotos i vídeos i aquest vídeo

 
 
E1: St.Patrick's Day
As tradition commands, on March 17th we have celebrated St.Patrick's Day. Besides being the patron saint of Ireland, it's a date rich with traditions, magic and legends. We have learnt about all this in the English class and showed our new knowledge in our posters and drawings. Photos
Treball a classe de tecnologia
El cub Soma és un trencaclosques de peces separades amb el qual es treballa la ment, els cossos geomètrics, la representació d'objectes i les 240 maneres diferents de muntar-lo...

https://photos.app.goo.gl/tZinKt1GZMarBQQs9
8 de Marš: Dia de la Dona
El dilluns 8 de Març hem commemorat el Dia Internacional de les Dones amb activitats i exposicions que s'han anat preparant els dies previs. Amb debats, pósters, murals, pel·lícules i presentacions, hem reflexionat i compartit el que aquest dia significa, el seu origen i perquè encara és important celebrar-lo i reivindicar la igualtat en tots els àmbits. Vegeu l'àlbum.
E2: Project Environmental NGO
Students of Eso 2 have done a project to create their own environmental NGO. They had to come up with a name, a slogan, a logo, and  think up their goals, the campaign and explain their project in order to convince their audience. As computers are off-limits due to Covid prevention, we have reverted to old-time "technology": creating cardboard posters. Some of them are real works of art, besides being instructive and in English! View them in this link.
Projecte Shoa
Coincidint amb la commemoració del dia de l'Holocaust i amb l'esperit de donar a conèixer aquest episodi tan dramàtic de la història, tot l'alumnat de 3er i 4rt de la ESO ha rebut  una xerrada  sobre aquest tema. És important que els nostres joves coneguin i reflexionin sobre el passat, i d'aquesta manera poder lluitar per una societat més tolerant i respectuosa amb els Drets Humans. Aquesta formació forma part d'un projecte que la Generalitat vol engegar a tots els instituts de Catalunya, i nosaltres hem sigut un petit assaig. L'atenció de l'alumnat ha sigut exemplar, per la qual cosa els felicitem. Podeu veure l'àlbum de fotos i vídeos en aquest enllaç.
B1:Les repŔres culturels
Si nous avons une fierté au Lycée Icària, c’est notre engagement avec la culture, l’apprentissage des langues et la transversalité des contenus enseignés ainsi que les échanges que nous faisons chez nous.
Étant donné la possibilité qui nous offre le numérique, dans un contexte aussi performant, nos étudiants profiteront d’un échange digital avec le Lycée Suisse Töpffer, à Genève.
Les voyages, étudier à l’étranger, la famille, les sports, la gastronomie, l’éducation, la presse et les médias, le contexte européen…sont quelques sujets que nous travaillerons tous ensemble dans un contexte toujours d’entraide.
C’est parce que nous suivons aussi le savoir-faire de l’école Töpffer « aimer l’école d’aujourd’hui, c’est aimer la vie demain », que nous acceptons le défi d’inventer avec créativité notre avenir !!! Voyez les photos ici.
Mem˛ria de l'Holocaust
El dia 27 de Gener de 2021 hem recordat a les víctimes de l'Holocaust amb un acte d'homenatge i memòria. Degut a les mesures de prevenció de la Covid, l'alumnat hi ha participat en streaming.Vegeu els vídeos de l'acte.
E3: Theatre in English
El teatre és un mitjà per expressar sentiments, per explicar històries, per connectar amb altres persones. El teatre és una activitat que potencia les capacitats comunicatives. És important i necessari ensenyar els nens i nenes a expressar-se, a comunicar-se, a vèncer les seves dificultats, a posar-se davant d’un públic per poder assolir tota la riquesa expressiva que aporta el teatre. 
 
Així mateix, el teatre constitueix una part molt important en l’educació de l’expressió corporal i oral dels infants. Els dóna eines per aprendre a expressar i comunicar els propis sentiments, autocriticar-se, enriquir els seus mitjans d’expressió i la seva espontaneïtat. D’altra banda, mitjançant la dramatització, l’expressió oral i corporal, el teatre pot ajudar els nens i nenes a progressar en el coneixement de l'anglès.
 
A l'optativa "Theatre in English" que l'Institut ha organitzat per 3r ESO, els alumnes han interpretat l'obra de Mark Twain "The Prince and The Pauper". 
 
Good Job!!
RÓdio IcÓria: Festa de la Solidaritat
Aquestes són les fotos que han fet els reporters de la Ràdio Icària. Al web de la Ràdio Icària es poden escoltar les entrevistes amb les opinions dels entrevistats sobre les diferents activitats que es van fer a la Festa de la Solidaritat del dia 21 de desembre de 2020, amb la qual vam acomiadar el primer trimestre d'aquest curs.
Concert virtual de Nadal
El concert de Nadal que ja és una tradició al nostre institut, aquest any l'hem hagut de fer des de casa. Així, les i els alumnes que hi han participat han compartit amb nosaltres les seves peces favorites. Aquest any toca mirar-nos i escoltar el Nadal des de darrera la finestra, però la música no hi pot faltar! Vegeu els vídeos aquí.

https://www.youtube.com/watch?v=O6CR0Q-sJtE
E2: Never have I ever...
Learning can be fun, even with the caution and restrictions which are in place this year. Students of English in Eso 2 have taken part and also created questions for the game "Never have I ever..".. We all had a great time and a good laugh! Pics here!
Escoles + sostenibles
Setmana CiŔncia 2020
https://www.youtube.com/watch?v=Ihz4QNnAx1Y&feature=youtu.be

https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/cienciakm0-sc20-centre-educatiu-inscrit
 
ESO 1: Halloween 2020
Despite the restrictions and safety measures that we have to implement during this school year, we have celebrated Halloween! Students of ESO 1 have learnt about the Celtic origin of this celebration, also called All Hallow's Eve, how it was celebrated in Ireland and how Irish immigrants brought it to the USA, where it has become one of the icons of American culture. Here is a small album
Festa de comiat de 4rt d'ESO
Aquest any 2020 en el qual s'han capgirat tantes coses, els i les alumnes que van iniciar la ESO el 2016 han culminat el procés graduant-se. Ens hagués agradat fer la festa de comiat que es mereixen, però aquest any ha tocat fer-la virtual. No per això hi falten els sentiments i emocions que l'ocasió desperta, com podeu veure en aquest vídeo. Ha estat un plaer i una inspiració compartir quatre anys amb vosaltres! Molta sort!
B2: Festa de comiat
Aquest curs hem acomiadat l'alumnat de segon de batxillerat amb una festa de final de promoció... virtual. Pels que no hagueu pogut accedir o pels que vulgueu rememorar-la, aquí teniu els enllaços als vídeos que es van preparar i veure:Molta sort a tots i totes! Esperem poder fer encara una petita trobada -presencial- al mes de setembre.
E3:PÝndoles Anticonfinament
En aquest vídeo, l'alumne d'eso 3 Tarik Faidi ens explica breument la Marxa Verda, una marxa-manifestació que va tenir lloc el 1975 al Marroc, en concret al territori del Sahara Occidental, per reclamar-lo al govern espanyol. 
E2: PÝndoles Anticonfinament
La Paula Iturbide, la Chloé Tonnaire i l’Audrey López presenten Historietes del Confinament, escenificant situacions que hem viscut durant aquest període estrany i extraordinari. Amb preses falses incloses, no us ho perdeu!
Vegeu el què passa quan la Inés Nahmhee Park, la Lua Sharp i la Júlia Lunelli decideixen veure una pel·lícula de por! Mireu el vídeo aquí.
E1: PÝndoles Anticonfinament
L’alumnat d’Eso 1 ha participat en la iniciativa “Píndoles Anticonfinament”, en la qual s’havien d’enregistrar recomanat un llibre, una pel·lícula, una sèrie o fent una recepta.
En primer lloc, l’Arnau Martín ens recomana el llibre The Wonder, i ho fa tant bé que segur que el llegirem! L’Oriol Cantallops ens recomana el llibre Els Yokais, sobre el mite japonès  i ens explica què són aquests éssers fantàstics.
L’ Albert Vila ens  mostra com fer un deliciós brownie, per endolcir el confinament i el desconfinament! Acte seguit, l’Eric Pardo ens recomana la pel·lícula “Pare només n’hi ha un”, una comèdia de Santiago Segura. En  Guillem Ponti ens recomana El Hobbit, tant en llibre com en pel·lícula. La Nicole Arcediano ens ensenya com fer mascaretes casolanes per cuidar la pell, i ho fa com una  professional! L’Oriol Martín  ens ensenya una recepta per fer blinis com un autèntic xef.
En Pol Càncer ens recomana la revista Gigantes dedicada a Michael Jordan, en un muntatge audiovisual que no us heu de perdre.
Acabem el vídeo amb en Pol Clusa que ens recomana la sèrie The Mandalorian, pels amants de la saga Star Wars. La veurem segur!
Felicitem a tots els i les alumnes per les vostres recomanacions i pels vídeos genials que heu compartit. No us el perdeu aquí.
E3: Cubecrafts
Els alumnes de 3er d'ESO de Visual i Plàstica han elaborat aquests ninots retallables anomenats Cubeecrafts. A partir d'una plantilla bàsica de cartolina blanca els alumnes elaboren per fases (dissenyen, retallen i munten sense enganxa) un autoretrat d'ells mateixos amb vocació tridimensional. El resultat final és un ninot que té els elements més destacats, representatius i reconeixibles del seu aspecte i fins i tot de la seva personalitat. Vegeu les imatges aquí.
Proves de FrancŔs DELF
En el document que publiquem podeu veure la informació sobre noves dates i procediments dels exàmens de francès DELF.
XX Concurs de Traducciˇ
Un any més l'alumnat de Francès i Alemany del nostre institut ha participat al Concurs de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra. L'objectiu d'aquest és promoure l'aprenentatge de les llengües estrangeres i introduir la pràctica de la traducció als centres de secundària. 
En aquesta edició hem pogut comptar amb dos finalistes: El Miquel Fernández Sanz en la categoria d'alemany-ESO i la Lucía Fernández Sanz en la categoria d'alemany-Batxillerat. 
Herzlichen Glückwunsch!
Merci beaucoup pour votre participation et félicitations à tous!
Sant Jordi 2020: Literatura
Aquest any 2020, Sant Jordi, com moltes altres coses, ha estat especial. Fins i tot en les peces escrites enviades pels alumnes, que aquest any són en llatí. Felicitats a Carles García Montserrat per Somnus Leandri servi  i a Maria Valentina Gómez Vasilenko per Ubi est Iulia? . Gratulationes!
Sant Jordi 2020: Fem m˙sica
La música ens ajuda sempre, però segurament en aquests moments extraordinaris és encara més present i necessària. Us presentem algunes interpretacions que ens han fet arribar els alumnes entorn a la diada de Sant Jordi. Gràcies a Audrey López, interpretant Beauty and the Beast;  Jana Puntí interpretant Cançó de Sant Jordi, Paola Alban i Raul Moreno interpretant No time to die, i Chloé Tonnaire interpretant Holiday in Paris, una composició de William Gillock.També disfrutem del poema La liberté enfermée, recitat per Max Saban.
Sant Jordi 2020: Punts de LLibre
Malgrat que estem confinats, o potser justament per això, tenim moltes ganes de celebrar Sant Jordi! Des de casa ho han fet molts alumnes enviant uns puns de llibre fantàstics! Aquí teniu els àlbums de fotos de ESO 1 , ESO 2 , ESO 3  i ESO 4
Unsere SchŘler haben gekocht!
Hem aprofitat que aquests dies de confinament: molts us esteu aficionant a la cuina i els/les alumnes d'alemany han cuinat Kartoffelpuffer. Són una mena de coques de patata que normalment es mengen amb compota de poma. Vegeu l'àlbum! Umm! Lecker!
Festa del dia de la dona
https://drive.google.com/drive/folders/1ObkOd1LhsUzJ38NV730hwfPm24_HifGo?usp=sharing
E3: Hort de la SIEI
A l'assignatura de Biologia estem treballant el tema de l'alimentació i quin millor exemple que sembrar verdures i fruites en el nostre hort SIEI.
Podeu passar i veure com van creixent les nostres faves, mongetes, bledes, maduixes,...
B1: Women in Science
Students of B1 English have carried out a research project to unearth the forgotten role of women scientists. Along the way they have discovered and learnt about some well known but mostly about many more women scientists who are unfairly less known. View some pictures here.
B1 i B2:OlimpÝades de Geologia
El passat 28 de febrer, alumnes de Ciències de la Terra de l'institut Icària, van participar en les 11es Olimpíades de Geologia de Catalunya. En la fase individual, els alumnes van haver de resoldre problemes teòrics i pràctics, i en la fase de grup van dur a terme reconeixement de minerals, roques i fòssils, anàlisi de mapes geològics i talls o problemes derivats de la interpretació dels mapes. Va ser una gran jornada en que tots ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses. És una bona ocasió per discutir sobre temes que ens agraden. També  vam poder assistir a una xerrada divulgativa molt interessant sobre les extincions a càrrec del Dr. Poch. A més a més dos alumnes de l'Icària, Berta Ruesca i Marc Ciudad, van quedar entre els 10 participants que van obtenir millor puntuació. 
Segons l'organització, tot i que vivim a la Terra, el nostre planeta segueix sent un gran desconegut per a la majoria de la humanitat. El coneixement de les Ciències de la Terra ens ajuda a gestionar els recursos naturals i entendre com és el món que ens envolta
 
B1: Emotional coaching
Students of Batx 1 participated in a coaching activity led by life coach Goldie Nanwani. This workshop, called "Cultivating 180 degrees of gratitude amongst teenagers, teaching them to identify, understand and apply this as life skill" tried to make teenages think about what happiness really means, what makes us happy and how to develop gratitude as a means of becoming more balanced and attaining mental peace and happiness. View photos and videos here.
E4: Fem cristalls!
https://photos.app.goo.gl/FJjwBf8dKbApQnVi7
Exposiciˇ dibuixos E4
https://photos.app.goo.gl/pkca5gciMvSt1uEr6
E3 et E4: Prononciation en Franšais
Les étudiants de Français  d'Eso 3 et 4 on participé à une activité d'amélioration de la prononciation. Grâce au chant et au rythme, ils ont pu pratiquer la prononciation et l'intonation de la langue française.Voyez les vidéos et les photos ici.
Lliga de Debat a la UPF
Fotos
Commemoraciˇ de l'Holocaust
Ja ho venim fent des de fa uns quants cursos. Hem recordat el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
L’alumnat de segon d’ESO va fer uns parlaments i els de tercer van recitar el conegut poema de Martin Niemöller (en alemany), van cantar dos temes en llengua jiddisch i van interpretar al violí el tema de la Llista de Schlinder de John Williams.
Es van encendre espelmes en honor de tots aquells que van patir la persecució nazi. No els oblidem.
B2: La Maternitat d'Elna
La historiadora Assumpta Montellà, ben coneguda per les seves investigacions amb font orals va oferir a les noies i els nois de segon de batxillerat una xerrada sobre la maternitat d’Elna. Aquest centre va acollir a centenars de dones exiliades d’Espanya com a conseqüència de la derrota republicana i va suposar una illa d’humanitat enmig d’una Europa trasbalsada per l’odi i la por.
Com sempre, la seva mestria explicant, tant les tècniques de la història oral com les vicissituds de les dones i nadons que van anar a parar a aquella maternitat, van aconseguir emocionar els que l’escoltaven. Gràcies Assumpta! Ens encanta sempre que vens!
Tutoria entre iguals
Aquest dimecres els alumnes de primer i de tercer d'ESO han participat en la segona sessió de la tutoria entre iguals. 
En aquesta sessió,  treballant en petits grups, els alumnes de primer han compartit la seva experiència a l'institut durant el primer trimestre amb els de tercer, que han reviscut les sensacions que van viure quan eren alumnes de primer. La sessió també ha servit per posar en comú els seus gustos i aficions. Fotos.
E4: Servei comunitari
El grup d'alumnes que ha cursat el Servei Comunitari "Ràdio Icària" aquest trimestre, ha anat al Casal de Gent Gran Taulat-Can Saladrigas a entrevistar els avis sobre la seva història. Properament es penjaran al web aquestes interessants converses entre les dues generacions.
D'altra banda, el grup d'alumnes de 4t que ha cursat el Servei Comunitari "Ritmes d'ahir i d'avui" aquest trimestre, han anat al mateix Casal a ballar amb els avis els balls que prèviament havien preparat a l'institut. L'experiència va ser molt positiva per totes dues bandes, avis i joves, i van passar una molt bona estona. Fotos.
E3: Arquitectura i Urbanisme
Després d'haver estudiat els diferents elements que configuren l'urbanisme i les necessitats dels seus habitants, els alumnes de tercer de la ESO han presentat els seus projectes de ciutat ideal. Vegeu-ne unes mostres.
Concert de Nadal 2019
Per acabar un trimestre que ha passat volant, i per ajudar-nos a entrar en l'esperit de les properes festes, els alumnes de l'optativa de música ens han presentat les seves peces en el concert de Nadal. Moltes felicitats a tots, alumnes i professors que heu treballat de valent per alegrar-nos amb aquesta gran actuació! No us perdeu les fotos!

Vídeo
Taller de nanotecnologia
https://drive.google.com/drive/folders/1Kfmwaowbcb03GHQkjLCFZXHoo7JI1AFK?usp=sharing
Fira de la ciŔncia
https://drive.google.com/drive/folders/1ea6J9rcEE_reSTDyhCYDrUgfbzLnnKNg?usp=sharing
E2:Fem la c˙pula de Leonardo
Dins del marc de la Setmana de la Ciència del curs d'enguany, els alumnes de matemàtiques del grup A de segon de la ESO han construït un model de la cúpula de Leonardo. Vegeu-ne el procés d'elaboració aquí.
E2: Magic Teacher
On Monday 18th of November, students of English of Eso 2 attended a session with The Magic Teacher. With his incredible tricks and magic wand, Jack  engaged  the students who participated enthusiastically . View the album here.
B1: Scottish Dancing Workshop
On Thursday 14th of November students of English who are currently studying Batx 1 took part in a workshop to practice Scottish Dancing. It wasn't just a dancing class, it was an engaging activity to learn about Scottish history and culture. Don't misss the video!
Setmana de la CIŔncia 2019
PROGRAMA D'ACTIVITATS:

http://www.instituticaria.cat/media/files/file_626_8343.pdf
E1: Halloween 2019
Why do people dress up in Halloween? Where does the tradition of "trick or treat" come from? Is Halloween really an American festivity? On October 31st students of English in Eso 1 took part in active learning activities to discover the origins of this popular American festivity. We dressed up, trick or treated and had a fantastic time! Here is the evidence
E1: an English Musical
On October 28th students of Eso 1 participated in the activity "Jumping Ducks" where they learnt the lyrics of a popular English or American song through singing and dancing. As you can see from the album and  videos one and two, it was a fun-filled morning!
E 4: Alemany en prÓctica
Un petit grup d'alumnes alemanys ens han visitat i han participat en les classes d'alemany d'Eso 4. Ha estat una gran oportunitat per poder interactuar en aquesta llengua i de fer nous amics. Vegeu les fotos.
Campanya Poseidˇn
Hola Exploradors del Mar! Sóc la Vanessa Balagué, participant en la campanya Poseidón des de l’Institut de Ciències del Mar, i seré l’encarregada de respondre les vostres curiositats, dubtes o comentaris que vulgueu adreçar a l’equip científic. Més info.
Expediciˇ LATAM III
Voleu experimentar com seria viure al planeta Mart? Durant dues setmanes l’astrofísica Mariona Badenas, co-comandant d’una missió simulada a Mart, l’Expedició LATAM-III (Crew 212), a la Mars Desert Research Station (MDRS) al desert de Utah, als Estats Units, ens explicarà, a través de Recerca en Acció, com és viure en un lloc on les característiques topogràfiques del terreny presenten similituds amb les del planeta vermell. Més info.
Setmana de les Humanitats
Enguany la Setmana d'Humanitats de l'Institut Icària ha estat plena d'activitats ben diverses, principalment relacionades amb la literatura. Hem parlat de clàssics com  Frankenstein de Mary Shelley, Romeu i Julieta de William Shakespeare o El llibre de les bèsties de Ramon Llull, i d'obres d'autors coetanis com Els romanents de Víctor Garcia Tur. Hem assistit a conferències de l'ESCAC sobre Guions i llibres i El mite de Frankenstein i el cinema. Tanmateix, això no ha estat tot, perquè també hem pogut assistir a diverses representacions de Microteatre que ens han encantat. Uns tastets de literatura per a gustos diversos que podeu veure en les fotos que teniu a continuació.
 
 
 
 
E1: CalĚligrames
Un grup d'alumnes de 1r d'ESO han fet un pòster amb cal·ligrames per penjar al hall de l'institut amb motiu del dia de Sant Jordi. Fotos.
E4: Fem cristalls
Una de les pràctiques de química de 4t d'ESO és la cristal·lització de diverses sals solubles en aigua. Uns cristalls molt bonics són els de sulfat de coure (II).
E1: Instruments musicals
Les noies i els nois de 1r curs de l’ESO van construir, durant el segon trimestre i dins l’àmbit de música, els seus propis instruments musicals  i els van exposar a classe explicant les característiques de cadascun d’ells i mostrant com sonaven. Aquí teniu el resultat fotogràfic del taller.
ESO i btx: 8 de marš
L’institut Icària se suma a les reivindicacions feministes i organitza actes commemoratius i de denúncia. Fotos.
Un símbol feminista gegant a la pista de l’institut s’ha materialitzat amb la unió de nois i noies sostenint globus de color lila. Fins i tot molts que en principi no volien fer-ho perquè deien que no es consideraven feministes van acabant asseguts i aixecant el globus.
També hem volgut recordar que el masclisme mata i hem fet un póster gegant amb el nom de totes les dones que han estat assassinades per violència de gènere a Espanya des de l’any passat fins ara, són més de 100.
Marta Moliner i Emma Roig, de segon de batxillerat, han llegit una proclama dramatitzada que denuncia com els micromasclismes preparen el terreny fins l’agressió suprema: l’assassinat. La podeu veure en el video.
A més a més els diferents grups-classe han fet diverses activitats. Dins del pla tutorial de tercer d’ESO la Guàrdia urbana va fer una sessió preventiva sobre la violència en les relacions de parella i posteriorment es va treballar el text de Pamela Valenciano No solo duelen los golpes que de pas ha servit per estudiar el text argumentatiu. A iniciativa d’alumnes es va fer una llista de WhatsApp per relatar agressions masclistes viscudes per les alumnes. Ells i elles han fet una selecció i les han fet públiques penjant-les al vestíbul. Les classes de segon d’ESO d’Anglès han preparat biografies de dones importants en el món anglosaxó. D’altres han fet cine-fòrum amb el seu grup-classe i han vist Hidden FiguresBend it  like BeckhamThe Suffragettes.
També s’han recollit reflexions individuals  i s’han escrit en targetes, visibles en els expositors de l’institut , igual que el poema de Mireia Calafell Diacrític.  Les alumnes de segon de Batxilllerat han preparat una exposició amb tot de cartells commemoratius del dia de la dona, alguns dels anys 60, ja que volien fer veure que la lluita feminista no és una cosa d’ara. L’exposició està penjada a la galeria de l’institut.
ESO: Carnestoltes OlÝmpic
El dia 1 de Març hem celebrat el Carnestoltes de la millor manera possible: Olímpicament! Tots els cursos de l'Eso hem gaudit d'un matí radiant practicant diferents activitats físiques al Poliesportiu de la Mar Bella : zumba, tamborí, tchouk ball, kin ball, hip-hop, beach volleybal, ultimate frisbee...no us perdeu l'àlbum!...
SIEI: Hort
La primavera ha arribat a l'hort SIEI!
E4: Cine-└gora
"Pensa en curt! Pensa en gran!" és la programació que les noies i els nois de 4t d’ESO de la micro-optativa Cine-Àgora ens proposen per aquest segon trimestre.  L’alumnat ha seleccionat cinc peces cinematogràfiques que es projectaran aquesta setmana en dues sessions  i que permetran al públic reflexionar sobre qüestions com la sostenibilitat econòmica, la identitat i els rols de gènere, la cultura de pau i la interculturalitat, entre d’altres. A més, en totes dues sessions, es comptarà amb la presència de part de l’equip d’un dels curts projectats.
E4, B1, B2: Lliga de debat
Aquests dies 22 i 25 de febrer hem participat a la Lliga de debat organitzada per la Xarxa Lluís Vives i, en el nostre cas, amb seu a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat una experiència intensa i única on hem viscut l'emoció del debat, la retòrica i l'oratòria. Els nostres alumnes representats, amb un equip multinivell (4t ESO, 1r BATX i 2n BATX), han estat més que a l'alçada, han treballat amb força i il.lusió i han gaudit molt de l'ambient universitari. Cal fer una especial menció als companys (alumnes i professores) de l'Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat, amb qui vam competir a quarts de final i amb qui vam fer vincles d'amistat. Finalment vam arribar a semifinals. Felicitacions als nostres competidors. Ha estat una gran experiència, repetirem.
E2: Cyberbullying
Students of English in Eso 2  have developed a project about cyberbullying prevention. We discussed the causes and consequences of bullying and its modern version, cyberbullying. As part of the project, teams of students wrote a script and shot  a video where they showed a bullying situation and worked out how to solve it. Don't miss their awesome videos: Video 1, Video 2.
 
SIEI: Fem mescles
Els alumnes de l’aula SIEI estem treballant les Mescles  dins del  Projecte Física i Química  SIEI. Aprenem jugant què és una mescla i com podem separar els diferents components que la formen. Fins i tot, si es pot, ens bevem  els nostres experiments.
Així, la Física i Química és molt més divertida! Fotos
E3: Pancake workshop
On December 13th Eso 3 students took part in a pancake workshop to celebrate the oncoming Christmas with an all-American tradition. They presented the ingredients and described the cooking process. It was a fun and motivating way of using English in a meaningful and real way. Congratulations on your great enthusiasm and motivation! ( and yummy pancakes!!). Check the photos and videos 1  2 3 5
E4: Taller de quÝmica
Els alumnes de 4t d'ESO han assistit al taller de química recreativa on han pogut observar i participar en experiments espectaculars. L'activitat s'emmarca dins la Setmana de la Ciència. Fotos.
E4: Xerrada ciŔncia
Una de les activitats emmarcades dins la setmana de la ciència prové del Centre de Recursos de Sant Martí amb el nom de La ciència en primera persona.
L'investigador Pablo Menéndez  va realitzar una conferència per als alumnes de 4t d'ESO on, a més a més d’exposar les seves línies i d’investigació, es transmeten idees, experiències, i altres valors orientats a desvetllar vocacions científiques i tecnològiques entre els alumnes. En acabar la conferència els alumnes poden formular preguntes a l’investigador. Prèviament i posteriorment a la conferència el professor/a fa un treball de prospecció amb els alumnes sobre les idees que tenen del treball dels científics. Fotos.
Hort de la SIEI
A la SIEI aquest curs hem tornat a treballar a l'hort escolar. Hem plantat mongetes, enciams, cebes, api, farigola, menta i aquest mes hem sembrat alls.
Us convidem a passar a veure'l ! Mentrestant, no us perdeu les fotos!
E4, B1: Taller de francŔs
Els alumnes de francès han gaudit d'una masterclass de teatre a càrrec de Marta Gil Polo.
Mitjançant  eines teatrals: escalfament corporal, jocs de concentració, jocs d’interacció i entrenament actoral es realitza l’aprenentatge i el perfeccionament de la llengua francesa.

Formadora: Marta Gil Polo nascuda a Barcelona, es va formar com actriu a l’École Florent de Paris on va ser premiada amb la beca ClasseLibreInternationale. És llicenciada en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Ha dirigit en teatres públics alemanys textos clàssics i contemporanis. Ha treballat amb mestres i alumnes de Secundària per introduir les eines teatrals en el currículum escolar. Co-dirigeix escènicament en el projecte Cantania del Servei Educatiu de l’Auditori. Fotos.
E3: ISGlobal
El passat 12 i 13 de Novembre tots els alumnes de 3r ESO van participar, mitjançant la realització de diferents test de concentració, en un experiment (vídeo) que intenta esbrinar si la contaminació atmosfèrica pot afectar la capacitat d'atenció dels alumnes. És un experiment dirigit per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Centre de Recerca per l'Educació Científica i Matemàtica (CRECIM). L'experiment s'engloba dins del projecte Atenció on hi participen 35 instituts de secundària de la província de Barcelona i s'espera la participació de més de 2000 alumnes. Fotos.
E3: Joves, ciŔncia i Ŕtica
Per tercer any consecutiu, els alumnes de 3r d'ESO participen en el projecte "Joves, ciència i ètica" organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRiI). L'objectiu general del projecte és proporcionar eines al professorat per dotar l’alumnat dels coneixements, actituds i habilitats comunicatives necessàries per al debat sociocientífic a l’aula.
Enguany la temàtica és el Big Data, podeu consultar la dinàmica del projecte, els temes que tractarà cada grup i els científics del Barcelona Supercomputing Center (BSC) que faran les xerrades aquí.
German school exchange day
The course has started full swing with an exchange day with Stadtteilschule Walddörfer from Germany. A volunteer team of Icaria students welcomed them on September 6th and shared activities and experiences with them. All in all, an awesome day!
View the album here.
Institut IcÓria
Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
t. 93-225.05.01
f. 93-225.05.04
email: iesicaria@xtec.cat
codi centre: 08040141
Consorci d'educaciˇ
de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Ajuntaments de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Departament d'educaciˇ