Tots els premis
Mostra de Recerca Jove 2021
L’alumne de segon de batxillerat  Max Cavallé ha  estat convidat per participar a la Mostra de Recerca Jove de la Ciutat de Barcelona.
El seu treball de recerca és un del tres treballs sel.leccionats dins l’àmbit Metodologia / Recollida de dades / Marc Teòric
 
 El dimarts 27 d’abril a les 17,15  Max Cavallé  presentarà el seu treball de recerca 
The Box Un nou centre d’oci per a joves
a la Taula Rodona sobre Metodologia / Recollida de dades / Marc Teòric
Accés a l’emissió del dimarts 27 d’abril
https://youtu.be/EH-y2I5J41c

Més informació:
https://www.edubcn.cat/ca/suport_educatiu_recursos/plans_programes/impuls_recerca/mostra_de_recerca_jove_bcn
III Premi APALC 2021
A l'atenció de l'Institut Icària

Benvolguda Lucía Fernández Sanz
Benvolguda tutora del treball de recerca, Montse Ongay i Iranzu Merino
Benvolguda coordinadora de Batxillerat, Montse Ongany

Com a presidenta de l'Associació de Professorat d'Alemany de Catalunya em plau d'informar-vos que el treball de recerca "Sensomotorisches Fremdsprachenlernen durch Gesten" és el guanyador del III Concurs al millor Treball de Recerca de Batxillerat que atorga l'APALC.
El comitè avaluador, format pels membres de la junta de l'associació, ha valorat la documentació, estructura i metodologia del treball, així com la sensibilitat que demostra envers l'aprenentatge de llengües. El treball aporta un estudi ben fonamentat i en rigor sobre un dels àmbits de treball de l'APALC com és l'aprenentatge de la llengua.
En nom de la junta d'APALC us dono les gràcies per haver participat en aquest concurs i us felicito ben sincerament.

Pel que fa al lliurament del premi, enguany no podrem fer-lo en l'acte a la seu del Departament d'Educació. Davant la situació que vivim, el farem pels mitjans digitals, de manera excepcional. És per això que demanarem a la guanyadora una foto (en vertical i de mig cos)  per tal de publicar-ho al nostre web així com, de manera particular, les dades bancàries.

Ben cordialment,

Montserrat Franquesa

Presidenta d'APALC
XX Concurs de Traducciˇ UPF
https://youtu.be/_MsM2Nfz1kk

Felicitem als nostres alumnes Lucía Fernández i  Miquel Fernández que el curs passat feien 1r de batxillerat i 4t d'ESO, respectivament, per haver quedat finalistes del XX Concurs de Traducció en llengua alemanya organitzat per la UPF.
Premi Temps, espai i forma
El treball de recerca Els gegants perduts durant la Guerra Civil, fet per Bernat Roman Gresley,  ha guanyat un nou premi  En Bernat va rebre el 2n premi  Temps, espai i forma que atorga la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. 
 
XIX Premi Jarque
El treball sobre les comorbiditats associades a la Síndrome de Down del nostre alumne Guillermo Ruiz i tutoritzat pel professor Òscar Ponz, guanya el XIX premi Jarque de recerca.
Fotos de l'acte de lliurament que va tenir lloc el 26 de juny a les 17:30 h a la Sala d’actes del Departament d’Ensenyament.
Premis de Recerca Jove
Resolució relativa a la convocatòria dels Premis de Recerca Jove per fomentar l'esperit científic del jovent (PRJ 2018):
https://tauler.seu.cat/pagDetall.do?idEdicte=197268&idens=1
Premi Jocs Florals
Donem l'enhorabona a Nil Codina de 2n de batxillerat, que ha guanyat el 1r premi de prosa amb el relat La por del silenci, als Jocs Florals de Sant Martí. Aquí hi podeu llegir el conte i veure les fotos de l'acte de lliurament de premis.
Big Challenge 2019
On June 7th the 90 participants in the English Big Challenge Contest gathered for the Awards Ceremony. We had 4 absolute winners, 1 in Eso1, 3 in Eso 2 and 1 in Eso 3, who got the highest scores of the school and some of the highest in the country. And all the other contestants got excellent results too. Congratulations to all of you! Album
1r Premi Treball de Recerca (SCQ)
Aquest dimecres, 15 de maig, va tenir lloc el XXXI Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC),  organitzat per la Societat Catalana de Química (SCQ) i, en el decurs de l’acte es lliuraren els diplomes de la tretzena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat. L’alumna Clara Moreno, de 2n BAT A, va guanyar el 1r premi (ex aquo) amb el seu treball “Estudi a fons de les aigües del riu Llobregat” que va presentar molt bé durant uns quinze minuts al públic assistent.
Va iniciar l’acte la intervenció de Carles Bo, president de la SCQ, que va afirmar que “la tasca de la SCQ és recordar a la societat que la química és a tot arreu i que és molt important”, també va incidir en fer la química més propera i comprensible, sobretot a les aules. Durant el debat, en aquest Any Internacional de la Taula Periòdica (AITP2019), també es va apuntar que la taula periòdica és una eina que pot ser molt útil per a fer més atractiva la disciplina, ja que es tracta d’una icona de la ciència, que tothom identifica ràpidament i es va fer palesa la necessitat de desmentir que tot allò que és química és negatiu, una idea molt estesa en la societat actual.
Encoratjo al nostre alumnat de primer de batxillerat a realitzar un treball de recerca com cal, aprenent i gaudint en la seva realització per aconseguir una satisfacció personal totalment merescuda. Felicitats Clara! Vegeu les fotos.
Premi Francesc Noy d'Humanitats
El Bernat Roman ha guanyat la primera menció especial del Premi Francesc Noy d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, pel seu treball ELS GEGANTS PERDUTS, 1936-1939.
Ha estat un acte fantàstic. Tant les autoritats acadèmiques com els membres del jurat han felicitat el Bernat per la feina realitzada. En dues ocasions el degà de la facultat ens ha dit que "aquest treball s'ha de publicar, és molt bo". També han destacat la seva originalitat.
Elvira Fernández
Tutora del treball
Diplomes DELF
Tres alumnes de batxillerat han obtingut la certificació de les proves DELF de francès, tot i que només va poder anar a recollir-lo l'Ethan. Fotografies de l'acte de Lliurament dels Diplomes DELF scolaire 2018, celebrat el passat 13 de febrer de 2019 a l'Institut Français de Barcelona.
Premis Bonaplata Joves 2018
El jurat dels Premis Bonaplata Joves 2018, reunit el dia 20 de Setembre al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC), va acordar atorgar en la categoria dels Premis Bonaplata per a Joves, a l’alumne de l’institut Icària de la Vila Olímpica Víctor Gómez Plaza una menció especial pel seu treball ‘Sant Martí a través de la cartografia‘, que ha estat dirigit i coordinat per Joan Carles Luque. El treball estudia l’evolució cartogràfica i la transformació urbanística del sòl de Sant Martí de Provençals, i planteja si és possible estudiar la història d’un territori des de l’evolució cartogràfica.
L'acte de lliurament de premis se celebrarà el dimarts 4 de desembre a les 19:00h. al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
Moltes felicitats Víctor!
Fotos de l'esdeveniment
Al web de l'Ajuntament es comenta el premi del jove alumne de l'Icària:
https://ajuntament.barcelona.cat/santmarti/ca/noticia/la-revista-icaria-rep-un-dels-premis-bonaplata-en-lany-del-25e-aniversari-de-la-prestigiosa-distincio-2_744430 
Floquet de Neu 2018
https://photos.app.goo.gl/ZsRkoCLGW94J9TWcA
Distincions PAU 2019
Divendres dia 19 de juliol a les 17:00 hores a L’Auditori va tenir lloc l’acte de lliurament de les Distincions de la Prova d’Accés a la Universitat que enguany han obtingut tres alumnes: Mauro Gascón, Anna Gifra i Eva Torguet als quals felicitem, així com a les seves famílies.
Les paraules que ens han arribat des de coordinació de les PAU (Pilar Gómez i Cardó) són:
La Distinció de la Prova d’Accés a la Universitat s’atorga a tots els estudiants de batxillerat de Catalunya que han obtingut, en la fase general, una nota superior o igual a nou punts. 
Per aquest motiu, us faig arribar la meva més cordial felicitació, que us agrairé traslladeu a tot l’equip docent del centre perquè un resultat d’excel•lència com aquest, només pot ser conseqüència d’una tasca formativa d’equip desenvolupada amb rigor, constància i eficàcia.
 
 
Distincions PAU 2017
Dijous 20 de juliol va tenir lloc a l'Auditori l'acte de lliurament de les distincions als alumnes de Catalunya que, a la fase general de les proves PAU, van tenir una nota igual o superior a 9.
Enguany l'Icària ha tingut quatre alumnes amb aquesta distinció. Felicitem a tots els alumnes pels bons resultats obtinguts a les proves i, especialment a les alumnes: Cristina Mola, Júlia Moreso, Garazi Obiols i Anna Calonge.
Enhorabona!
Premis Big Challenge 2017
El passat 4 de maig 56 alumnes de l’Institut Icària van prendre part en el concurs BIG CHALLENGE de llengua anglesa.    Es tracta d’un concurs europeu en el qual hi participen més de 600.000 alumnes de   França, Itàlia, Alemanya, Suècia i  Espanya que  posen a prova els seus coneixements de la llengua i la cultura anglesa.
Com que hi ha hagut alumnes del nostre centre que han quedat entre les primeres posicions, el Departament  d’Anglès  ha organitzat una cerimònia de lliurament de premis el dilluns 26 de juny.
Aprofitem l’avinentesa per felicitar a tots els guanyadors i participants i us esperem l’any vinent en el Big Challenge 2018!
Vegeu més fotos aquí.
2n btx: Economia
Enguany dos dels nostres millors atletes (La Garazi Obiols i en Pau Martínez) s'han presentat a la VII Olimpíada d'Economia.
L'Olimpíada d'Economia és un concurs de caràcter acadèmic que té com a objectiu estimular l'estudi de l'economia i de l'empresa entre els joves i fomentar els vincles entre els estudis de secundària i d'universitat.
Felicitats als dos per l'esforç i l'entusiasme que han desplegat durant unes setmanes molt dures d'exàmens.
I molta sort al Pau, que ha quedat 3r classificat i ara ens representarà a la Fase Estatal a Còrdova.
Més informació https://www.upf.edu/facecon/resultatviiolimpiada.html
Seminari d'Economia
Premi Francesc Noy i Premi Argˇ
Felicitamos a Júlia Moreso, alumna de 2º de Bachillerato, por haber conseguido el Premi Francesc Noy d’Humanitats (edició 2017) de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra con su trabajo de investigación Retrato en sepia de la Barcelona de Marsé. Cerrando foco sobre Últimas tardes con Teresa. 
El  premio le fue entregado por el decano de la facultad en un acto público que se celebró el día 19 de mayo en la Universitat Pompeu Fabra. El trabajo de investigación, llevado a cabo por Júlia Moreso y tutorizado por el Departamento de Lengua Castellana y Literatura, se hizo con el preciado premio después de que cinco comisiones de profesores de la universidad escogieran diez trabajos finalistas de entre el casi centenar de trabajos presentados y, finalmente, de entre ellos un nuevo jurado finalmente eligió su trabajo como el mejor.
En el acto se glosó el trabajo de Júlia poniendo de relieve su aguda observación y el análisis de la realidad social y literaria, la abstracción de unos espacios simbólicos en la Barcelona de la novela, la transversalidad del trabajo y su excelente expresión escrita. El profesor de Literatura Española de la UPF Domingo Ródenas ofreció una conferencia sobre esta obra de Marsé que cerró el acto de entrega de premios.
Notícia UPF

A més a més, la Júlia també ha estat guardonat el seu treball a la 14à edició del Premi Argó de Batxillerat 2017.
 A l’adreça http://www.uab.cat/doc/Resolucio_Treballs_Batxillerat hi trobareu la relació de treballs premiats o amb menció honorífica ordenats alfabèticament.
Programa Argó,
Institut de Ciències de l’Educació.
XIII Premi Palau-Vila 2016
L’ex-alumna MAR CLUA SÁNCHEZ ha obtingut una menció en el XIII edició del premi Palau-Vila 2016 que atorga la Societat Catalana de Geografia pel seu treball de recerca EL FUTUR DEL DELTA DE L’EBRE.
La seva investigació es basa en el treball de camp realitzat in situ i les entrevistes a pagesos  i significats activistes defensors del delicat equilibri d’aquest ecosistema únic en el nostre país.
La nostra enhorabona!
Premi Floquet de Neu
Núria Moncada Pañella alumna de 2on de Batxillerat el curs 2015/2016 ha guanyat el premi Floquet de Neu de treballs de recerca de Batxillerat, convocatòria 2015/2016, atorgat pel Departament d'Educació del Parc Zoòlogic de Barcelona.

El treball guardonat porta per títol "Els tritons del Montseny
"
8¬ Mostra de Recerca Jove
El treball: "Anàlisi toxicològic del cabell humà. Transferència de metil mercuri, adquirit pel consum de peix, entre dones embarassades i els seus fetus" de Judit Alòs Mairal de l’Institut Icària ha estat un dels 9 treballs guardonats de l'edició d'enguany de 2015-2016.
Més informació.
Concurs X(p)rimenta 2016
Els alumnes de Física de 2n de batxillerat han enviat els seus vídeos científics al concurs X(p)rimenta 2016 organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i per l’Associació Catalana de Comunicació Científica.
D’entre els 187 vídeos presentats, el vídeo realitzat pel Carles Ibáñez i per l'Eulàlia Moncada ha estat guardonat amb una menció pel seu experiment “l'efecte d'un imant sobre el filament d'una bombeta"
Premi Societat Catalana de QuÝmica
La Societat Catalana de Química, en la convocatòria de la desena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química, ha atorgat una menció honorífica al treball De l'obrador al laboratori. Què hi ha entre la llet i el formatge? de l'alumne Marc Amilibia Sison, de 2n de Batxillerat A. Aquest premi va acompanyat  de la concessió d'una estada científica, aquest estiu, a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona.
Encoratgem al Marc, des de l'Institut Icària, a continuar estudis dins de l'àmbit de la ciència ja que ha realitzat un molt bon treball amb una gran iniciativa. Va elaborar tres formatges i va investigar com la temperatura i el salat influïen en el seu període de maduració, a més d'analitzar la distribució de l'aigua en les diferents parts del formatge. La recollida de dades va ser important a l'igual que la seva anàlisi i exposició mitjançant càlculs i gràfics. Al final del treball va indicar noves vies d'investigació i  va intentar esbrinar les causes dels possibles errors.
Confiem que altres alumnes, amb gran potencial, segueixin el seu exemple.
Dolors Jovell
Premis de TR de Sant MartÝ
El treball de recerca "Anàlisi toxicològic del cabell humà. Transferència de metilmercuri, adquirit pel consum de peix, entre dones embarassades i els seus fetus", de la Judit Alòs Mairal, ha estat un dels treballs guanyadors al XVII Congrés de Treballs de Recerca de Sant Martí i participarà a la Mostra de Recerca Jové de Barcelona.
El Treball "El barraquisme a Barcelona", de la Irene Muñoz Ujeda ha obtingut una de les 3 mencions al mèrit en aquest mateix Congrés de Treballs de Recerca.

Felicitats a totes dues alumnes, que van presentar dos treballs excel·lents en representació del nostre centre
Relació de premis
Institut IcÓria
Doctor Trueta, 81
08005 Barcelona
t. 93-225.05.01
f. 93-225.05.04
email: iesicaria@xtec.cat
codi centre: 08040141
Consorci d'educaciˇ
de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Ajuntaments de Barcelona

Generalitat de Catalunya
Departament d'educaciˇ